Over MONA

Contact:

Malikka Bouaissa, Algemeen Coördinator:
GSM: 0474895662
Email: malikka@monafilmfestival.be
Stefanie Van de Peer, Artistiek Coördinator:
GSM: 0488696516
Email: stefanie@monafilmfestival.be

 

Volg ons op facebook

Cultureel Centrum Berchem
Driekoningenstraat 126
2600 Berchem

MONA Film Festival, een nieuw artistiek filmfestival, vertoont bijzondere films uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. MONA biedt een genuanceerd beeld van de culturele, politieke, sociale en artistieke situatie in de Arabische wereld. Via films en documentaires draagt MONA bij aan een open, nieuwe kijk op de regio en een evenwichtiger beeldvorming over de Arabische, Turkse en Iraanse wereld en de diaspora, in het bijzonder in Vlaanderen. MONA brengt hiermee een open dialoog over kunst, mensenrechten en politieke vrijheid tot stand.

Het centrale doel is om de superdiverse gemeenschap in Antwerpen kennis te laten maken met de schoonheid én de geëngageerdheid van films uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. We gaan de ondervertegenwoordiging van de regio op bestaande filmfestivals en in het bioscoop-circuit tegen. Op langere termijn heeft MONA als doel de broodnodige dialoog tussen Vlamingen en de Arabische wereld aan de gang te houden, door culturele en duurzame samenwerkingen.

MONA Film Festival wordt georganiseerd door Al.Arte vzw, een internationaal platform dat focust op muziek, theater, film, beeldende kunst, mode en andere culturele uitingen in een East meets West-setting. MONA wil deze kunstvormen integreren in haar werking, en naast filmvertoningen ook evenementen en tentoonstellingen, poëzie-lezingen en concerten toevoegen aan het pakket.

Het festival dient als startschot voor een gestructureerde beweging waar, onder de naam MONA Film, maandelijkse filmvertoningen worden aangeboden in de culturele centra in Vlaanderen en Brussel. Onze expertise en netwerken worden ter beschikking van de CC’s gesteld om het tekort aan diversiteit in het bioscoop-circuit tegen te gaan.

Partners van MONA