Festival

Op gesprek met Btisam Akarkach, de nieuwe artistieke coördinatrice van MONA

admin 17 uur
De artistieke lijn van MONA Film Festival wordt dit jaar uitgestippeld door Btisam Akarkach, een jonge filmsociologe. Ze schrijft onder ...

En attendant les hirondelles

admin 2 weken
Hedendaags Algerije, drie verhalen, drie generaties. Mourad, een gescheiden vastgoedontwikkelaar, vreest dat alles aan hem ontsnapt. Aisha, een jong meisje, wordt verscheurd tussen een toekomst met haar liefde of een ander beloofd lot. Dahman, neuroloog, raakt plotseling verstrikt in zijn verleden aan de vooravond van zijn huwelijk. De drie verhalen over keuzes maken, vormen samen een telescopisch beeld van heden, verleden en toekomst in Algerije.

Sheikh Jackson

admin 2 weken
Een jonge imam verneemt het nieuws van de dood van Michael Jackson, zijn jeugdidool. Hierdoor komt hij terecht in een spiraal van geloofs- en identiteitscrisis. Hij wordt geconfronteerd met zijn geloof, zijn familie en met herinneringen aan zijn jeugd.

The Sleeping Child

admin 1 jaar
The Sleeping Child / L'Enfant endormi werd geschreven en geregisseerd door de Marokkaans-Belgische Yasmine Kassari. De film won verschillende prijzen, zoals de Trophée du Premier Scénario van het Franse Centre national de la Cinématographie.

As I Open My Eyes

admin 1 jaar
Dit is het veelgeprezen debuut van Leyla Bouzid (dochter van de Tunesische regisseur Nouri Bouzid) dat pleit voor een nobel idealisme, vastberadenheid en uitbundigheid van de jeugd maar ook fungeert als een waarschuwing tegen koppige naïviteit.

Rachida

admin 1 jaar
Deze sterke film over moedige vrouwen werd in Cannes in 2002 voorgesteld in de officiële selectie ‘Un certain regard’ en won vele prijzen op internationale filmfestivals.

Et maintenant On Va Où?

admin 1 jaar
  Dit is de tweede langspeelfilm van de Libanese ster-actrice en regisseuse Nadine Labaki, na de wereldberoemde film Caramel.

Women Without Men

admin 1 jaar
Women without Men schetst de levens van vier vrouwen in de zomer van 1953: een opstandige vrouw in een liefdeloos huwelijk, een jonge prostituee, een politiek activiste en een jonge traditionele vrouw.

Dégradé

admin 1 jaar
Een kleurrijk schoonheidssalon in de Gazastrook is de achtergrond van de debuutfilm van de Palestijnse tweelingbroers Tarzan en Arab Nasser.
Dégradé

In the Last Days of the City

admin 1 jaar
In de binnenstad van Caïro, in 2009, worstelt Khalid, een 35-jarige filmmaker, met het maken van zijn film. Maar Khalid ...

Interview met Malikka Bouaissa en Stefanie Van de Peer

admin 1 jaar
Het is ons zowaar gelukt een moment te vinden in de drukke agenda’s van Malikka Bouaissa en Stefanie Van de ...

The Idol

admin 1 jaar
De getalenteerde tienerzanger Mohammed Assaf (Tawfeek Barhom) reist van de Gazastrook naar Egypte om auditie te doen voor de tv-show ‘Arab Idol'.
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio