Kortfilms: All About Men

Zaterdag 11 februari 2017

20.00u: Vertoning van kortfilms: All About Men

Een verrassend programma van kortfilms: animatie, drama en documentaire zowel als meer experimentele films, gemaakt door en over mannen in Tunesië, Libanon, Jordanië en Syrië.

TICKETS: 3 EURO


  • Law of the Lamb, Lotfi Achour, Tunesië/Frankrijk, 2016 (15′)
Law of the Lamb

Een oude man en zijn kleinzoon zijn op weg naar de veemarkt om hun schapen te verkopen. Ze worden midden in de Tunesische woestijn tegen gehouden door twee zonderlinge agenten. Om verder te mogen rijden moeten ze een zonderlinge deal sluiten met de agenten.

 

 


  • Waves 98, Ely Dagher, Libanon/Qatar, 2015 (15′)
Waves 98

Omar is teleurgesteld door zijn leven in de buitenwijken van een verdeeld Beiroet. Maar hij ontdekt iets dat hem weg lokt van zijn leefwereld, en duikt de onderwereld van de stad in. Langzaamaan verliest hij zichzelf en beseft hij dat hij de betekenis van het begrip ‘thuis’ moet evalueren. Deze film won de Palme D’Or voor kortfilms op het Cannes Film Festival in 2015.

 

 


  • A Man Returned, Mahdi Fleifel, Libanon/Engeland/Denemarken/Nederland, 2015 (30′)
A Man Returned

Reda is 26 jaar oud. Hij droomt ervan te ontsnappen aan het Palestijnse vluchtelingenkamp Ain El-Helweh. Na een mislukte poging en drie jaar gevangenis in Griekenland keert hij terug naar het kamp met een heroïneverslaving. Tegen alle verwachtingen in besluit hij om met zijn jeugdliefde te trouwen; een liefdesverhaal, bitterzoet zoals het leven zelf.

 

 


 

  • The Street Artist, Mahmoud Hindawi, Jordanië, 2014 (7′)
The Street Artist

The Street Artist is een korte film over een ouder wordende kunstenaar die ondanks zijn ongelooflijke talent gedesillusioneerd is en behoefte heeft aan inspiratie. Deze wondermooie animatiefilm heeft al over de hele wereld prijzen vergaard.

 

 

 


  • Een Jaar Zonder Ouders, Els Van Driel, Syrië/Nederland, 2016 (20′)
Een Jaar Zonder Ouders

Als Tareq vanwege de oorlog Syrië ontvlucht, moet hij zijn ouders, zusje en broertje achterlaten. Op naar Europa, een onzekere toekomst tegemoet. Wanneer zal hij zijn ouders weer zien? Het wordt een gevaarlijke reis en eenmaal aangekomen in Nederland begint het wachten. Als hij had geweten dat het wel een jaar zou gaan duren, was hij dan ook weggegaan? Had hij eigenlijk een keuze?

 

 

 

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail