Over MONA

Contact:

Malikka Bouaissa, algemeen coördinator:
> malikka@monafilmfestival.be
Btisam Akarkach, artistiek coördinator:
> btisam@monafilmfestival.be
Hadewijch Van Daele, stagiaire organisatie & communicatie
> hadewijch@monafilmfestival.be
Cultureel Centrum Berchem
Driekoningenstraat 126
2600 Berchem

MONA Film Festival vertoont bijzondere films uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. MONA biedt een genuanceerd beeld van de culturele, politieke, sociale en artistieke situatie in de MENA-regio. Via films en documentaires draagt MONA bij aan een open, nieuwe kijk op de regio en een evenwichtiger beeldvorming over oa de Amazigh, Arabische, Turkse, Koerdische en Iraanse wereld wereld en de diaspora. MONA brengt hiermee een open dialoog over kunst, mensenrechten en politieke vrijheid tot stand.

Het centrale doel is om de superdiverse gemeenschap in Antwerpen kennis te laten maken met de schoonheid én de geëngageerdheid van films uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. We gaan de ondervertegenwoordiging van de regio op bestaande filmfestivals en in het bioscoopcircuit tegen. Op langere termijn heeft MONA als doel de broodnodige dialoog tussen Vlamingen en de MENA-regio aan de gang te houden, door culturele en duurzame samenwerkingen.

MONA Film Festival wordt georganiseerd door Al.Arte vzw, een internationaal platform dat focust op muziek, theater, film, beeldende kunst, mode en andere culturele uitingen in een East meets West-setting. 

Partners MONA 2018


Partners MONA 2017

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail