Festival

The Sleeping Child

admin 11 maanden
The Sleeping Child / L'Enfant endormi werd geschreven en geregisseerd door de Marokkaans-Belgische Yasmine Kassari. De film won verschillende prijzen, zoals de Trophée du Premier Scénario van het Franse Centre national de la Cinématographie.

As I Open My Eyes

admin 11 maanden
Dit is het veelgeprezen debuut van Leyla Bouzid (dochter van de Tunesische regisseur Nouri Bouzid) dat pleit voor een nobel idealisme, vastberadenheid en uitbundigheid van de jeugd maar ook fungeert als een waarschuwing tegen koppige naïviteit.

Rachida

admin 11 maanden
Deze sterke film over moedige vrouwen werd in Cannes in 2002 voorgesteld in de officiële selectie ‘Un certain regard’ en won vele prijzen op internationale filmfestivals.

Et maintenant On Va Où?

admin 11 maanden
  Dit is de tweede langspeelfilm van de Libanese ster-actrice en regisseuse Nadine Labaki, na de wereldberoemde film Caramel.

Women Without Men

admin 11 maanden
Women without Men schetst de levens van vier vrouwen in de zomer van 1953: een opstandige vrouw in een liefdeloos huwelijk, een jonge prostituee, een politiek activiste en een jonge traditionele vrouw.

Dégradé

admin 1 jaar
Een kleurrijk schoonheidssalon in de Gazastrook is de achtergrond van de debuutfilm van de Palestijnse tweelingbroers Tarzan en Arab Nasser.
Dégradé

In the Last Days of the City

admin 1 jaar
In de binnenstad van Caïro, in 2009, worstelt Khalid, een 35-jarige filmmaker, met het maken van zijn film. Maar Khalid ...

Interview met Malikka Bouaissa en Stefanie Van de Peer

admin 1 jaar
Het is ons zowaar gelukt een moment te vinden in de drukke agenda’s van Malikka Bouaissa en Stefanie Van de ...

The Idol

admin 1 jaar
De getalenteerde tienerzanger Mohammed Assaf (Tawfeek Barhom) reist van de Gazastrook naar Egypte om auditie te doen voor de tv-show ‘Arab Idol'.

3000 Nights

admin 1 jaar
3000 Nights gaat over een jonge, pasgetrouwde Palestijnse vrouw, die onschuldig in de gevangenis belandt en bevalt van een zoon.

Barakah meets Barakah

admin 2 jaar
Barakah werkt bij de gemeente en Bibi is de mooie, stijlvolle geadopteerde dochter van een rijke echtpaar die een enorm populaire blog schrijft. Wanneer de twee elkaar per toeval ontmoeten, slaan de vonken over.
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio