Festival

Interview: Jongeren trotseren golven in Gaza

admin maart 4, 2018
“If everybody had an ocean across the U.S.A, then everybody’d be surfing”. In een uitgelaten, onbekommerde en luchtige stemming bezingen ...

Iperita: de pijnlijke realiteit van het Rif

admin februari 26, 2018
Als de opzet van Iperta was om een stuk geschiedenis uit Marokko meer menselijk en tastbaarder te maken, is de ...

Mahbas: romantische feelgood film

admin februari 26, 2018
Mahbas is een heerlijke film door, over en voor vrouwen. Anderhalf uur lang mogen we een blik werpen op het ...

Op gesprek met Btisam Akarkach, de nieuwe artistieke coördinatrice van MONA

admin februari 21, 2018
De artistieke lijn van MONA Film Festival wordt dit jaar uitgestippeld door Btisam Akarkach, een jonge filmsociologe. Ze schrijft onder andere filmrecensies voor Kif Kif, een initiatief dat zich inzet in de strijd tegen racisme en discriminatie. Haar interesse ligt bij alternatieve filmstromingen, artistieke cinema en de maatschappelijke context van cinema, waarbij ze reflecteert over de perceptie van film en de manier waarop Hollywood minderheden in beeld brengt. Ook met de selectie films voor MONA treedt ze uit het doorsnee denkkader en haalt ze de diversiteit van het Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse gebied zo representatief en correct mogelijk naar het grote scherm in CC Berchem. We zaten met Btisam samen om over MONA te praten.

En attendant les hirondelles

admin februari 7, 2018
Hedendaags Algerije, drie verhalen, drie generaties. Mourad, een gescheiden vastgoedontwikkelaar, vreest dat alles aan hem ontsnapt. Aisha, een jong meisje, wordt verscheurd tussen een toekomst met haar liefde of een ander beloofd lot. Dahman, neuroloog, raakt plotseling verstrikt in zijn verleden aan de vooravond van zijn huwelijk. De drie verhalen over keuzes maken, vormen samen een telescopisch beeld van heden, verleden en toekomst in Algerije.

Sheikh Jackson

admin februari 7, 2018
Een jonge imam verneemt het nieuws van de dood van Michael Jackson, zijn jeugdidool. Hierdoor komt hij terecht in een spiraal van geloofs- en identiteitscrisis. Hij wordt geconfronteerd met zijn geloof, zijn familie en met herinneringen aan zijn jeugd.

The Sleeping Child

admin februari 20, 2017
The Sleeping Child / L'Enfant endormi werd geschreven en geregisseerd door de Marokkaans-Belgische Yasmine Kassari. De film won verschillende prijzen, zoals de Trophée du Premier Scénario van het Franse Centre national de la Cinématographie.

As I Open My Eyes

admin februari 16, 2017
Dit is het veelgeprezen debuut van Leyla Bouzid (dochter van de Tunesische regisseur Nouri Bouzid) dat pleit voor een nobel idealisme, vastberadenheid en uitbundigheid van de jeugd maar ook fungeert als een waarschuwing tegen koppige naïviteit.

Rachida

admin februari 16, 2017
Deze sterke film over moedige vrouwen werd in Cannes in 2002 voorgesteld in de officiële selectie ‘Un certain regard’ en won vele prijzen op internationale filmfestivals.

Et maintenant On Va Où?

admin februari 16, 2017
  Dit is de tweede langspeelfilm van de Libanese ster-actrice en regisseuse Nadine Labaki, na de wereldberoemde film Caramel.

Women Without Men

admin februari 16, 2017
Women without Men schetst de levens van vier vrouwen in de zomer van 1953: een opstandige vrouw in een liefdeloos huwelijk, een jonge prostituee, een politiek activiste en een jonge traditionele vrouw.

Dégradé

admin januari 15, 2017
Een kleurrijk schoonheidssalon in de Gazastrook is de achtergrond van de debuutfilm van de Palestijnse tweelingbroers Tarzan en Arab Nasser.
Dégradé
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail